Chokolademousse! En af de lækreste og rimelig fancy desserter, der imponerer alle gæster, børn og bare smagsløg generelt.
Keto Chokolademousse med Lavt Kulhydratindhold
Portioner
4
Forb.tid (min.)
20
minutTilb.tid (min.)
20
minutKalorier (pr. portion)
kcal
397
Netto kulhydrater (pr. portion)
5
gProtein (pr. portion)
6
gFedt (pr. portion)
g
40
Denne Keto chokolademousse er ret nem at lave og den perfekte opskrift på en dessert, der ikke skal bages!
Madlavnings-mode
Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode
Ingedienser
85 g god mørk chokolade (fx 86% fra Marabou)
4 store æggeblommer
2,5 dl piskefløde
1 dl Sukrin Gold (eller en tilsvarende sukkererstatning)
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. vaniljeekstrakt
1 knsp. salt
Sådan gør du
- Hak chokoladen med en stor skarp kniv. Tilsæt den hakkede chokolade til en mikrobølgesikker røreskål og sæt den til side.
- Tilsæt æggeblommerne i en mellemstor skål og pisk med en elektrisk mixer på medium-høj hastighed i 1 minut.
- Reducer mixerhastigheden til lav og hæld langsomt Sukrin Gold i, mens du fortsætter med at røre. Stop mixeren og skrab kanterne ned, og slå igen i medium-høj hastighed i 2 minutter. Sæt skålen til side.
- Hæld ¾ af piskefløden i en lille gryde. Opvarm fløden over medium-lav varme, mens du rører lejlighedsvis, indtil den når 75 grader.
- Fjern gryden fra varmen og hæld langsomt fløden i æggeblandingen, mens du kører den elektriske mixer på lav. Dette tempererer ægget og gør det stabilt og sikkert at spise.
- Brug en elektrisk mixer til at piske den resterende fløde, indtil den danner stive toppe. Din fløde vil have tredoblet i volumen.
- Smelt chokoladen i 30-sekunders intervaller og rør imellem, indtil den er glat.
- Tilsæt den smeltede chokolade, kakaopulver, vanilje og havsalt til æggemassen. Pisk med en elektrisk mixer, indtil det er helt glat.
- Fold den piskede fløde forsigtigt ind i chokoladeblandingen, indtil den er kombineret.
- Fordel blandingen i 4 skåle eller glas og sæt i køles
4 reaktioner
Den lækreste opskrift, hold nu fast den er go 😁Den er lavet op til flere gange nu.
Det er vi meget glade for at høre! 😊
Og det minder mig da om, at den skal laves igen herhjemme. 🍫
Jeg forsøgte en mousse som indeholdt både mascarpone og pisket æggehvider, men det var ikke lige mig, så nu er jeg spændt på denne ☺️
Men jeg er nysgerrig på hvordan I har regnet kalorier mm ud? Bare fløden i sig selv giver jo omkring 210 kcal pr. portion og så kommer chokolade og æggeblommer oveni, som også indeholder en del kcal.
Kære Kristine
Tak for din besked. Jeg har nu regnet på det, og du har ret i, at kalorieantallet var indtastet forkert. Jeg har nu rettet opskriften med korrekte kulhydrater, protein, fedt og kalorier. Vi beklager fejlen.
Med venlig hilsen
Rasmus