Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Nemme Keto Pandekager til Morgenmad eller Dessert

4.0 fra 5 anmeldelse

Indholdsfortegnelse

Denne opskrift er til dig, der leder efter en sund og lækker måde at nyde pandekager på! Pandekagerne er keto, low-carb, glutenfri og sukkerfri, så de er perfekte til folk med fødevareallergier eller andre, der gerne vil reducere deres kulhydratindtag.

Opskriften inkluderer ingredienser som fiberhusk og mandelmel, som giver pandekagerne en god konsistens og en dejlig smag af mandler. Sukrin Gold, som er en sukkererstatning lavet af erythritol, tilføjer en sød smag til pandekagerne uden at øge kalorieindholdet eller kulhydraterne.

Hvis du mangler Sukrin Gold, så kan du støtte vores blog ved at købe det via dette link.

Server disse pandekager med dit yndlingstopping, såsom bær, smør eller flødeskum.

Nemme Keto Pandekager til Morgenmad eller Dessert

4.0 fra 5 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: Morgenmad, DessertKøkken: InternationalSværhedsgrad Nem
Portioner

10

Forb.tid (min.)

5

minut
Tilb.tid (min.)

20

minut
Kalorier (pr. portion)

159

kcal
Netto kulhydrater (pr. pandekage)

1,6

g
Protein (pr. pandekage)

5,4

g

Denne opskrift er til dig, der leder efter en sund og lækker måde at nyde pandekager på! Pandekagerne er keto, low-carb, glutenfri og sukkerfri.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingedienser

  • 4 spsk. fiber Husk (et bindemiddel lavet af psylliumfrøskaller) [sponsoreret link]

  • 100 g mandelmel (mel lavet af malede mandler)

  • 3 spsk. Sukrin Gold (en sukkererstatning, baseret på erythritol)

  • 2 tsk. bagepulver

  • 1 knsp. salt

  • 50 g smør

  • 2 dl fløde

  • 4 æg

  • 1 tsk. vaniljepulver

  • Smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Bland fiberhusk, mandelmel, Sukrin Gold, salt og bagepulver sammen i en skål.
  • Smelt smørret i en gryde og pisk det sammen med fløden og de tørre ingredienser.
  • Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt derefter en teskefuld vaniljeekstrakt for at give en ekstra smag af vanilje.
  • Varm en pande op på medium varme og smelt smør eller kokosolie på panden, før du steger hver enkelt pandekage.
  • Hæld ca. en spiseskefuld dej på panden for hver pandekage og steg i ca. 2-3 minutter på hver side, eller indtil pandekagerne er gyldenbrune og luftige.
  • Server pandekagerne med et drys Sukrin Gold eller med din yndlings toppings såsom bær, smør eller flødeskum.

Noter

  • Dejen ser lidt mystisk ud, men pandekagerne ligner helt almindelige pandekager.
  • Du kan vælge at lave mere amerikanske klatkage-agtige pandekager ved at reducere mængden af fløde til 1 dl.

Køkkenudstyr, du skal bruge

  • Skål
  • Stegepande
Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

8 reaktioner

  1. Dejen blev underlig tyk, men fulgte nøje opskriften. Er det meningen den bliver så klatkage agtig?
    Ellers fed side 👍🏻

    1. Hej Rie

      Man kan justere mængden af fløde, alt efter om man vil have amerikanske sådan lidt klatkage-agtige pandekager eller traditionelle “danske” pandekager. Jeg mener, at de 2 dl. fløde burde give de mere traditionelle, men det kan være, jeg har lavet en fejl. Jeg må lige prøve at lave dem igen og tjekke efter. Men uanset hvad, så ser dejen meget mystisk ud, indtil de har fået på begge sider. Det ligner slet ikke almindelig pandekagedej.

      Med venlig hilsen
      Rasmus

  2. Jeg justerede mængden til 15 pandekager og endte med at tilføje 4 æg mere og 2 dl ekstra fløde, for at få konsistensen mere flydende. Så 10 æg og en halv liter fløde.
    Pandekagedejen ville stadig ikke flyde ud på panden, så jeg måtte hjælpe med skeen og de blev stadig ret tykke… måske for meget Husk? 6 spiseskefulde er jo en del…

    Anyhoo, de smager fint. 🙂

    …og det er jo det vigtigste.

    1. Kære Emiel

      Tak for din kommentar og det glæder mig, at du kan lide pandekagerne. Opskriften er baseret på en opskrift på amerikanske pandekager (altså de der tykke klatkage-agtige nogen), så det er nok derfor, at dejen opfører sig lidt sjovt, men du er uden tvivl inde på noget af det rigtige med ekstra fløde.

      Mvh.
      Rasmus

  3. Prøvede din pandekageopskrift – det gik desværre ikke så godt. Dejen blev underlig tyk og det virker umiddelbart som om at der skal mere fløde/væske i og måske man skal overveje at skifte fiber husk ud med pofiber og så måske i mindre mængder.

    Opskriften skal nok lige fintunes lidt.

    1. Kære Claus. Øv øv. Der er ingen tvivl om, at det er en mærkelig konsistens og smagen er heller ikke som almindelige pandekager, men vi havde nu held med at lave nogle gode pandekager alligevel. Jeg håber du finder en opskrift, du har mere held med. 🙂

  4. Fungerer også superfint som vaffeldej. Bager en stor portion i silikone-forme i ovnen. 10-12 minutter ved 220 grader. De kan sagtens fryses:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *