Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Luksus Keto Biksemad med Bearnaise

5.0 fra 1 anmeldelse

Indholdsfortegnelse

Kender du det, når lysten til en lækker og traditionel ret fra fordums tid melder sig, men du stadig ønsker at holde dig inden for keto-diætens rammer? Ind imellem er det faktisk ikke noget problem. Vi præsenterer stolt: Luksusbiksemad med knoldselleri og hjemmelavet bearnaise – En af vores yndlings keto-omfort foods.

Knoldselleri, som ofte står i skyggen af kartofler i mange klassiske retter, spiller hovedrollen i denne ret, som sandsynligvis vil kunne få mange til at se knoldselleri i et nyt og begejstret lys. Med sin fyldige smag og mættende fylde er biksemaden simpelthen bare en super tilfredsstillende madoplevelse, der ikke går på kompromis med keto-reglerne.

Hvad gør denne biksemad til noget luksuriøst og særligt?

Det gør den ret perfekte blanding af blødt, mundret kød, den rige smag fra smørstegt knoldselleri, den cremede hjemmelavede bearnaise og det perfekt stegte spejlæg på toppen. En smule frisk persille eller purløg giver retten den sidste finish.

Fordelene ved keto-diæten

For mange er keto-diæten mere end blot en midlertidig diæt; det er en måde at leve på. Ved at skære ned på kulhydraterne og øge indtaget af sunde fedtstoffer, oplever mange bedre energi og vægttab. Denne opskrift er endnu et bevis på, at det er muligt at nyde lækker mad, mens man holder sig inden for sunde kostretningslinjer.

Så lad os komme igang!

Opskrift: Luksus Keto Biksemad med Bearnaise

5.0 fra 1 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: Frokost, AftensmadKøkken: DanskSværhedsgrad Nem
Portioner

2

Forb.tid (min.)

20

minut
Tilb.tid (min.)

25

minut
Kalorier

680

kcal
Netto kulhydrater (pr. portion)

10

g
Protein (pr. portion)

24

g
Fedt (pr. portion)

35

g

Med denne opskrift på luksusbiksemad giver vi et moderne twist til den traditionelle biksemad, tilpasset keto-diæten ved at erstatte kartofler med knoldselleri for at skrue ned for unødige kulhydrater.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingredienser

  • 200 g Knoldselleri (ca. En kvart knold) i små tern

  • 1⁄2 stk. Løg, hakket

  • 400 g Kød (fx oksekød eller kylling) i mundrette stykker

  • 1 spsk. Worcestershire sauce

  • 1,5 dl Hjemmelavet bearnaise

  • 2 stk. æg

  • Salt og peber efter smag

  • Frisk persille eller purløg til pynt

Sådan gør du

  • Millionbøf
  • Kog knoldselleritern i 7-8 min., og læg derefter ternene i et koldt vandbad.
  • Sauter løg ved middelvarme indtil de er gyldne og møre. Stil til side.
  • Dræn vandet fra knoldsellerien og tør derefter ternene i et viskestykke.
  • Put lidt olie og en god klat smør på panden. Steg knoldsellerien, indtil den er gyldenbrun. Stil til side.
  • Steg kødet, indtil det er lækkert og har flot stegeskorpe.
  • Bland knoldselleri, løg, kød, Worcestershire sauce, salt og peber sammen på panden og steg i 5 min.
  • Steg spejlæggende og forbered Bearnaisen efter din yndlingsopskrift.
  • Server biksemaden med bearnaise, spejlæg og pynt med dine yndlingskrydderurter

Noter

  • Du kan variere kødet efter smag og præference. Prøv for eksempel med stegt bacon for en ekstra røget smag.
  • For en endnu mere tidsbesparende variant kan du overveje at bruge rester af kød fra dagen før. Fx rester fra en mørbrad, som på vores ovenstående billeder.

Køkkenudstyr, du skal bruge

Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *