Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Keto pizza med pepperoni – super sprød bund

4.8 fra 9 anmeldelse

Indholdsfortegnelse

Er du på udkig efter en lækker pizzaopskrift, der passer perfekt til din keto-diæt? Så er du kommet til det rette sted. Det her er uden tvivl vores favorit keto-pizza, fyldt med smag og sprødhed. Første gang vi lavede den, kunne Rasmus faktisk slet ikke smage, at bunden ikke var lavet af rigtig brød.

Pizzaen er lavet med en lækker super sprød bund lavet af smeltet mozarella og mandelmel. Derefter toppes den med en smule tomatsauce, peperoni og endnu mere ost. Kombinationen af ​​den sprøde bund og de fyldige toppings giver simpelthen bare pote.

Hvilke andre toppings kan man bruge på keto pizzaen?

Hvis du vælger andre toppings end dem, vi foreslår her, så vær opmærksom på, at pizzabunden er betydeligt bedre, når man ikke overfylder den med (især våde) toppings.

Vi prøvede fx en udgave, hvor vi brugte italiensk keto bolognese med lidt rødløg. Det ødelagde altså bunden lidt. Den blev ikke lige så sprød og noget af saften fra kødsaucen trængte ned i dejen, som mærkeligt nok begyndte at smage lidt af marcipan. Marcipanpizza kan ikke anbefales! :p

Hvis man nu alligevel insisterer på en ordenlig omgang kødsaucepizza, bearnaise-pizza eller lignende, så vil jeg anbefale, at man putter mindre mandelmel i pizzadejen. Teknisk set kan man jo egentlig lave en bund af rent ost, som i den grad vil være sprød. Dog ville jeg ikke vælge helt at undlade mandelmelet.

Hvordan sikrer man sig, at pizzabunden bliver sprød?

For at opnå den perfekte keto pizzabund anbefaler jeg, at du bruger en pizzasten eller (endnu bedre) et bagestål – det er min hemmelighed til at opnå en sprød bund og skorpe hver gang!

Hvis du ikke allerede har et bagestål i dit køkken, kan vi anbefale dette fra Bagestålet.dk. Du støtter vores blog, hvis du køber noget via dette link.

Lav evt. ekstra pizzabunde og gem dem i køleskabet

Tilbage til opskriften! Pizzaen er perfekt til en aften, hvor du ønsker noget nemt og lækkert, men stadig sundt og lav i kulhydrater. Og med en ekstra pizzabund i køleskabet eller fryseren kan du altid tilberede en hurtig og lækker middag eller frokost.

Så frem med bagestålet og lad os komme i gang med at lave denne super lækre keto-pizza! 🙂

Keto pizza med pepperoni – super sprød bund

4.8 fra 9 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: Frokost, AftensmadKøkken: ItalienskSværhedsgrad Medium
Portioner

4

Forb.tid (min.)

10

minut
Tilb.tid (min.)

15

minut
Kalorier (pr. portion)

550

kcal
Kulhydrater (pr. portion)

6

g
Protein (pr. portion)

35

g
Fedt (pr. portion)

42

g

Første gang vi lavede denne pizza, kunne Rasmus faktisk ikke smage, at bunden ikke var lavet af rigtig brød. Det er alligevel en sjælden oplevelse i keto-universet.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingedienser

 • Keto pizza bund / pizza dej
 • 150 g revet mozarella ost

 • 80 g mandelmel

 • 0,5 spsk. tørret basilikum

 • 1 tsk. paprika

 • Topping
 • 2 spsk. usødet tomatsovs

 • 1 spsk. revet parmesan ost

 • 50 g frisk eller revet mozarella

 • 8-10 skiver pepperoni

 • 8 skiver jalapenos, syltede

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 250°C (varmluft). Tip: det er en STOR fordel, hvis du bruger et bagestål [sponsoreret link] til at bage pizzaen på. Hvis du gør, så skal det varmes op i 10-30 min. i ovnen, før du bager pizzaen.
 • Opvarm mozzarella i en skål i mikrobølgeovnen i 60-80 sekunder. Tilsæt Paprika og basilikum og ælt det godt ind i ostemassen indtil det er jævn fordelt.
 • Ælt nu mandelmel i ostemassen, indtil du har en fast, dej-agtig klump. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.
 • Fjern det øverste stykke bagepapir og smør et tyndt lag tomatsauce på pizzabunden. Ovenpå river du lidt parmesanost og derefter lægger du mozarella på. Top med pepperoni og jalapenos (eller noget andet, du hellere vil have).
 • Læg nu pizzaen i ovnen. Den skal ca. have 7-10 minutter, indtil den er gyldenbrun. Tjek indimellem kanten på pizzaen med en gaffel for at se, om den er sprød.
 • Tag pizzaen ud af ovnen. Bon appetit. Super sprød pizza!

Noter

 • Lav evt. ekstra pizzabunde og opbevar dem i 2-3 dage i køleskabet eller i fryseren i op til 2 måneder.
 • Pizzaen kan genopvarmes i mikrobølgeovnen og smager stadig godt, så hvis du får rester tilovers – og det er sandsynligt, fordi denne pizza er meget fyldig – så kan du nyde dem i madpakken dagen efter.
 • Hvis du putter for meget mandelmel i pizzadejen, så smager den af marcipan. Ikke så ulækkert, som man skulle tro, men alligevel!

Køkkenudstyr, du skal bruge

Må mandelmel opvarmes til 250 ?

Nogle har påpeget, at der kan være problemer med giftige gasser fra opvarmede mandler, hvis varmen overstiger 71℃.

Men vores ressearch viser, at det lader til at være tilbagevist af nyere forskning.

Dr. (PhD) i medicinsk biofysik, Dr. Sarah Ballantyne, skriver herom:
“The best research into the heat stability of polyunsaturated fats in baked goods comes from the study of flaxseed meal and research shows that only an extremely small percentage of the fats are oxidized during cooking”

Forskningen, hun henviser til, er og siger følgende:
“… at 250°C, lignans were degraded rapidly in sesame seeds and rye but not in flax seeds.”
(Link til forskningsartiklen).

På baggrund heraf, mener vi ikke, der er et problem med temperaturen og mandelmelet i denne opskrift.

Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

6 reaktioner

 1. En overraskende god pizza, som i hvert fald når den bages på et pizzastål får en lækker og dejlig sprød bund. Kan anbefales 🙂

 2. Kan du ikke skrive hvad man skal gøre med osten når man ikke har en mikroovn? På forhånd tak🙏 Elsker ellers jeres opskrifter🙏😋

  1. Kære Sacha

   I princippet kan du varme osten i ovnen (har ikke selv prøvet). Men du må så holde øje med, at det ikke får for meget og begynder at blive brunt (og hårdt). Konsistensen er fin, når det meste er smeltet.

   Mvh.
   Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *