Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Keto Lasagne med Oksekød og Aubergine – Low Carb opskrift

5.0 fra 1 anmeldelse

Indholdsfortegnelse

Som keto-madblogger er jeg altid på udkig efter måder at tilføje smag og variation til min kostplan, og min keto lasagne med oksekød og aubergine er en absolut favorit. Denne ret er fyldt med umami fra det stegte oksekød, saftig aubergine og cremet ricottaost, som alle er keto-venlige ingredienser. Lasagne er normalt fyldt med kulhydrater, men min keto-version er lavet uden pasta, hvilket betyder, at den er fyldt med smag og protein, men uden de unødvendige kulhydrater.

Hvorfor denne opskrift er særlig god til keto-diæt: Keto-diæten er en højfedt, lavkulhydrat diæt, så det kan være svært at finde retter, der er både velsmagende og følger disse retningslinjer. Min keto lasagne med oksekød og aubergine er perfekt til keto-diæten, da den indeholder masser af protein og fedt, men er lav på kulhydrater. Aubergine fungerer som et perfekt alternativ til pasta, da det har en lignende konsistens, men uden kulhydraterne. Oksekødet er rig på protein og fedt, mens ricottaost tilføjer en cremet tekstur og smag.

Smart køkkenudstyr: En smart ting at bruge til denne opskrift er et mandolinjer. Det gør det nemt og hurtigt at skære aubergine i ensartede skiver, som derefter kan steges i ovnen. Hvis du ikke har en mandolin, kan du stadig lave denne opskrift ved at skære aubergine i tynde skiver med en skarp kniv, men det kan tage lidt længere tid.

Hvis du er interesseret i at købe et mandolinjern, kan du finde det her, og du støtter samtidig vores blog ved at bruge dette link.

Velbekomme!

Keto Lasagne med Oksekød og Aubergine – Low Carb opskrift

5.0 fra 1 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: Aftensmad, FrokostKøkken: Frokost, AftensmadSværhedsgrad Medium
Portioner

6

Forb.tid (min.)

20

minut
Tilb.tid (min.)

50

minut
Kalorier (pr. portion)

384

kcal
Netto kulhydrater (pr. portion)

6

g
Protein (pr. portion)

26

g
Fedt (pr. portion)

28

g

Lasagne er normalt fyldt med kulhydrater, men min keto-version er lavet uden pasta, hvilket betyder, at den er fyldt med smag og protein, men uden de unødvendige kulhydrater.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingedienser

  • 2 store auberginer, skåret i tynde skiver

  • 1 spsk. olivenolie

  • 500 g hakket oksekød

  • 1 løg, hakket

  • 2 fed hvidløg, hakket

  • 1 dåse hakket tomat

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 1 tsk. tørret oregano

  • 1 tsk. tørret basilikum

  • 1 tsk. salt

  • 0,5 tsk. sort peber

  • 250 g ricottaost

  • 1 bold frisk mozarella, revet i mindre stykker

  • 1 æg

  • 50 g revet parmesanost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensl aubergineskiverne med olivenolie, og læg dem på en bageplade foret med bagepapir. Steg i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.
  • I mellemtiden, varm en stor stegepande over medium varme, tilsæt oksekød, hakket løg og hvidløg. Steg indtil oksekødet er brunt og løgene er bløde.
  • Tilsæt hakket tomat, tomatpuré, oregano, basilikum, salt og peber. Rør det hele godt sammen, og lad det simre i ca. 10 minutter.
  • I en separat skål, pisk ricottaost og æg sammen.
  • I en ildfast form, læg et lag aubergineskiver i bunden, derefter et lag kødsauce, og derefter et lag af ricotta-blandingen. Gentag indtil alle ingredienserne er brugt op.
  • Drys parmesanost over lasagnen, og dæk formen med folie.
  • Bag i ovnen i ca. 15 minutter. Fjern folien, fordel mozarellaen over lasagnen og bag i yderligere 5 minutter, indtil osten er smeltet og en smule gylden.
  • Tag formen ud af ovnen, og lad den stå i 5-10 minutter, inden servering.

Noter

  • Man kan med fordel tilføje en dl. oksebullion til sovsen, hvis man vil have mere gang i smagsløgene.
  • Føler man sig fancy, så kan man koge et glas vin (rød eller hvid) ind i kødet, inden man tilsætter tomatpure mm.

Køkkenudstyr, du skal bruge

Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *