Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Keto Fritter af kokosmel og parmesan

5.0 fra 4 anmeldelse

Indholdsfortegnelse

Som alle andre keto-entusiaster er jeg ofte på udkig efter gode opskrifter, der kan erstatte nogle af de retter, jeg savner aller mest. Derfor blev jeg super begejstret, da jeg stødte på denne opskrift på kokosmel-fritter, der er lavet med Xanthan Gum.

Xanthan Gum er hemmeligheden

Kokosmel er en fantastisk ingrediens til at lave lav-kulhydrat retter, men det kan også være udfordrende at arbejde med, fordi det mangler de bindende egenskaber, som hvedemel har. Her kommer Xanthan Gum til undsætning, da det fungerer som en emulgator og binder ingredienserne sammen.

Xanthan Gum er et naturligt fortykningsmiddel, der er produceret af bakterier. Det bruges ofte i glutenfri bagning og madlavning, da det hjælper med at binde ingredienserne sammen og skabe den ønskede konsistens. I denne opskrift fungerer Xanthan Gum som en erstatning for mel, hvilket gør den perfekt til personer, der ønsker at undgå gluten og kulhydrater.

Super nem opskrift med meget få kulhydrater

Denne opskrift er nem at følge og kræver kun få ingredienser. Jeg elsker, hvordan den er så simpel, men alligevel smager så godt. Parmesanosten giver fritterne en dejlig smag og salt, og den sprøde konsistens gør dem perfekte som en snack eller tilbehør til aftensmaden.

Når det kommer til ernæringsindhold, er disse kokosmel-fritter en fantastisk måde at nyde et lækkert og sundt alternativ til traditionelle fritter. En portion på 60 gram (ca. 10-12 fritter) indeholder kun 4 gram netto kulhydrater.

Opskrift: Keto Fritter af kokosmel og parmesan

5.0 fra 4 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: Snack, TilbehørKøkken: InternationalSværhedsgrad Nem
Portioner

1

Forb.tid (min.)

15

minut
Tilb.tid (min.)

10

minut
Kalorier (pr portion)

180

kcal
Kulhydrater (pr. portion)

5

g
Protein (pr. portion)

6

g
Fedt (pr. portion)

18

g

Disse kokosmel Parmesan fritter er virkelig lækre og sprøde. Perfekte som en snack eller som tilbehør til en god bøf eller en salat.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingedienser

  • 50 g fint kokosmel

  • 3 tsk. Xanthan Gum

  • 1 dl. meget varmt vand

  • 20 g parmesan ost, fintrevet

  • Salt efter behov

  • Olie (fx jomfru olivenolie)

Sådan gør du

  • Bland kokosmel, Xanthan Gum og parmesan ost sammen i en skål.
  • Tilføj varmt vand og bland godt, indtil der er formet en dej.
  • Put film over beholderen og sæt den i køleskabet i 10 min., så kokosmelet kan absorbere væsken.
  • Put dejen i en frysepose og rul den flad med en kagerulle. Den skal være ca. 1-2 cm tyk.
  • Skær den flade dej i strimler/pommes fritter.
  • Hæld godt med olie (fx olivenolie) i en pande og steg fritterne ved middelvarme i 3-5 minutter på hver side, indtil de bliver sprøde og gyldne (sørg for, at de ikke rør hinanden i panden).
  • Tag fritterne fra panden og læg dem på noget køkkenrulle, så overskydende fedt absorberes. Velbekomme.

Køkkenudstyr, du skal bruge

  • Stegepande
Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

2 reaktioner

  1. Jeg er vild spændt på den nye livsstil jeg har igangsat. Jeg kan dog se at jeg skal bruge xanthan gum, kan dette kun købes på nettet eller er der fysiske butikker dette kan findes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *