Hej og velkommen til madbloggen. Mit navn er Rasmus og i dag står den på lækker og ketovenlig thaisuppe med kokosolie og kylling.
En perfekt ret, hvis man er træt af de typiske fede ostebaserede keto-retter
Thaisuppe er en af mine personlige favoritter fra det thailandske køkken. Det er en varm, krydret og fyldig suppe med masser af smag og aroma. En fantastisk måde at nyde forskellige grøntsager og protein på, og derfor er det også et fremragende keto-måltid, når man ønsker et afbræk fra de typiske fede ostebaserede keto-tendenser.
Dette er basen i en thaisuppe med kokosmælk
I denne opskrift bruger vi kylling som vores primære protein, men du kan også bruge andet kød eller fx tofu, hvis du foretrækker det. Vi tilsætter så aubergine, peberfrugt og rødløg for at tilføje flere teksturer og smag. For at give suppen sin autentiske smag, bruger vi rød karrypasta, ingefær og fiskesauce, som er almindelige ingredienser i thailandsk madlavning. Og selvfølgelig bruger vi også kokosmælk til at give suppen sin cremede og fyldige konsistens.
For at lave denne thaisuppe skal du først stege kyllingen (man kan også tilsætte kyllingen senere, men vi foretrækker, at den lige får lidt stegeskorpe) og derefter tilføje grøntsagerne og krydderierne. Så tilsætter du kokosmælk og kylling- eller grøntsagsbullion og lader det simre i 10 minutter. Endelig tilsætter du limejuice og frisk chili efter smag, og din lækre thaisuppe er klar til servering.
Du kan selv eksperimentere med ingredienser og krydderier
Den ketovenlige thaisuppe er ikke kun sund og fyldig, den er også nem at tilpasse efter din smag. Du kan justere mængden af krydderier og grøntsager efter dine præferencer og endda tilføje nogle ekstra ingredienser, hvis du vil. Plus, med kun 7g netto kulhydrater per portion, passer den jo godt ind i de fleste keto-regnestykker.
Velbekomme! 🙂
Opskrift: Thaisuppe med kokosmælk og kylling (keto-venlig)
4
10
30
minut425
kcal7
g30
g31
gKetovenlig thaisuppe med kylling og grøntsager i en lækker kokosmælk og rød karrypasta-base – en sund og smagfuld suppe!
Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode
Ingedienser
3 kyllingefileter, skåret i mundrette stykker
Olie til stegning
0,5 aubergine
1 peberfrugt
1 rødløg
3 fed hvidløg, hakket
1 spsk. Ingefær, revet
1,5 spsk. rød karrypasta (gerne én, der indeholder citrongræs)
5 dl kokosmælk
5 dl kylling- eller grøntsagsbullion
1 spsk. fiskesauce
0,5 lime, presset
1 frisk chili (en art, du kan lide), skåret i tynde skiver
Sådan gør du
- Opvarm olien i en stor gryde eller wok over medium varme. Tilsæt kyllingestykkerne og steg dem i 5-7 minutter, indtil de er brune på alle sider. Tag kyllingestykkerne ud af gryden og sæt dem til side.
- Skær aubergine, peberfrugt og rødløg i mundrette stykker. Tilsæt dem i gryden og steg dem i 5 minutter, indtil de er bløde.
- Tilsæt hakket hvidløg, revet ingefær og rød karrypasta. Steg i yderligere 2-3 minutter, indtil grøntsagerne er dækket af karrypastaen.
- Tilsæt kylling- eller grøntsagsbullion og fiskesauce. Rør rundt og bring suppen i kog. Lad simre i 10 minutter.
- Tilsæt kokosmælk samt kyllingestykkerne og kog i yderligere 5 minutter.
- Smag til med limejuice og skiver af frisk chili efter smag. Server varm og nyd!
2 reaktioner
Jeg er vild med thaisuppen, og det er mine gæster også. Jeg kan varmt anbefale den👏🏼👏🏼👏🏼
Hvor godt. Jeg kan i øvrigt også anbefale den med x4 chili. Det er virkelig lækkert. 🙂