Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Fried rice med keto-venlige blomkålsris

5.0 fra 6 anmeldelse

Indholdsfortegnelse

Fried rice er en af ​​de mest populære retter i det kinesiske køkken, og med god grund. Det er en ret, som de fleste kan lide, og den er også utroligt nem og hurtig at lave. Denne version er en keto-venlig udgave, hvor blomkålsris erstatter de traditionelle ris. Blomkålsrisene giver retten en dejlig struktur, og de er perfekte til at suge alle de velsmagende saucer op, der bruges i retten.

Opskriften er perfekt til eksperimentering med ingredienser

Retten er meget alsidig og kan varieres efter smag og behag. I denne version bruger vi bacon og kyllingefilet, men du kan også bruge rejer, oksekød eller svinekød. Du kan også tilføje flere grøntsager, såsom broccoli eller gulerødder. I kina fungerer fried rice lidt ligesom gryderet eller kødsauce i vesten, dvs. man kan stort set tilføje alt, hvad man lige har liggende af grøntsager og kød.

Sådan laver du blomkålsris

Det er en simpel proces at lave blomkålsris. Du skal blot rive blomkålen med et rivejern eller hakke den ved brug af en foodprocessor. Sidstnævnte er nemmest. Giv blenderen 3-4 hurtige spins, indtil blomkålsstykkerne nogenlunde ligner ris.

Retten er fantastisk, fordi den er let og hurtig at lave, men stadig fyldt med smag. Og så er den perfekt til en keto-venlig diæt, da blomkålsrisene indeholder langt færre kulhydrater end traditionelle ris.

Gør dig selv en tjeneste – anskaf en god wok-gryde

Hvis du ikke allerede har en wok-gryde derhjemme, kan vi stærkt anbefale at investere i en. En wok-gryde er efter min mening en must-have i ethvert køkken, og den er fantastisk til at lave en lang række forskellige retter, ikke kun kinesisk mad. Den høje kant gør det nemt at røre rundt i retterne, og den jævne varmefordeling sikrer, at maden tilberedes jævnt.

Vi kan anbefale denne wok-gryde fra Sumiso, som vi selv bruger. Hvis du køber gennem linket, støtter du vores blog økonomisk og hjælper os med at producere mere indhold til vores læsere.

Alt i alt kan vi varmt anbefale denne lækre fried rice opskrift med blomkålsris. Det er en nem og hurtig ret, der er fyldt med smag, perfekt til enhver lejlighed og de kinesiske saucer gør faktisk, at man stort set ikke kan smage forskel på blomkålsrisene og alm. ris.

Fried rice med keto-venlige blomkålsris

5.0 fra 6 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: UkategoriseretKøkken: KinesiskSværhedsgrad Nem
Portioner

3

Forb.tid (min.)

10

minut
Tilb.tid (min.)

10

minut
Kalorier

275

kcal
Netto kulhydrater (pr. portion)

7

g
Protein (pr. portion)

15

Fedt (pr. portion)

17

Nem og hurtig ret, fyldt med smag, perfekt til enhver lejlighed og de kinesiske saucer gør, at man ikke kan smage forskel på blomkålsrisene og alm. ris.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingedienser

 • 1 pakke bacontern

 • 1 kyllingefilet, skåret i små mundrette stykker

 • 2 æg, pisket sammen

 • 0,5 løg, hakket

 • 15 frosne ærter

 • 1 peberfrugt, skåret i små tern

 • 3 forårsløg, skåret i tynde skiver

 • 1 spsk. fiskesauce

 • 2 spsk. soya

 • 1 blomkålshoved, revet/blendet til ris

 • 1 tsk. ingefær, revet

 • 3 fed hvidløg, finthakket eller revet

 • 1 spsk. sesamolie til stegning

Sådan gør du

 • Start med at stege baconternene i en wok-gryde ved høj varme, indtil de er sprøde. Fjern derefter baconen fra gryden og sæt det til side.
 • Tilsæt kyllingestykkerne i wok-gryden og steg dem i baconfedtet, indtil de er gyldne og gennemstegte. Tag kyllingestykkerne op og sæt dem til side sammen med baconet.
 • Tilføj sesamolie til panden og steg løg i sesamolie og baconfedt, til de er bløde og en anelse brunede. Tilføj da peberfrugt, frosne ærter, hvidløg, fiskesauce, sojasauce, ingefær og hvidløg. Steg det hele sammen i et par minutter på høj varme, indtil grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid.
 • Tilsæt blomkålsrisene til wok-gryden, og steg dem sammen med grøntsagerne i et par minutter, indtil de er varme og dækket af saucerne.
 • Tilsæt til sidst bacon og kylling, lav et hul i ingredienserne og tilføj æg. rod rundt i det hele indtil ægget er stegt fast og blandet sammen med ingredienserne. Smag retten til med salt og peber.
 • Server straks med forårsløg på toppen.

Køkkenudstyr, du skal bruge

Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

4 reaktioner

 1. I Freid Rice står der 15 ærter? Er det 150 g eller ? Jeg har lige bagt rugbrødet, dufter godt og ligner totalt et godt grovbrød men er for varmt at skære. Glæder mig til min morgenmad med rugbrød og ost. Jeg er træt af alle de ægge boller jeg har prøvet. Jeg kom valdnødder i brødet istedet for græskarkerner, synes de smager gamle, selv om det er ØKO jeg lige har købt.

  1. Hej Jette

   15 ærter vejer ca. 10 gram. Vi bruger som regel frosne ærter, som er lidt tungere pga. rester af frossent vand. Men altså, bare tag en lille håndfuld. Det er mest for synets skyld.

   Ja, rugbrødet var et stort gennembrud i vores ketokur. Fx kan man lige pludselig holde påskefrokost med familien. Der er endda ofte ikke-keto gæster, der foretrækker det.

   Jeg er glad for, at så mange prøver opskriften. Tak for det. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *