Denne opskrift på kogt skinke med stegte rosenkål og hvid sauce med ærter og bacon er en fantastisk keto-ret, der er fyldt med smag og nærende ingredienser. Kogt skinke er en god kilde til protein og fedt, og rosenkål og ærter er fyldt med fibre og vitaminer. Xanthan gum bruges til at jævne saucen og tilføjer ingen ekstra kulhydrater, hvilket gør den til et ideelt fortykningsmiddel for keto-diæt. Og så er retten altså bare meget nem at lave.
Hvis du vil have en endnu mere saftig og mør kogt skinke, kan du bruge sous vide-udstyr til at tilberede den perfekt. Hvis du er interesseret i at prøve en sous vide, kan jeg anbefale at tage et kig på denne [sponsoreret link] for at finde det bedste udstyr og samtidig støtte vores blog.
Kogt skinke med rosenkål og hvid bacon-ærte-sauce (Keto-venlig)
4
10
minut45
357
kcalKogt skinke er en god kilde til protein og fedt, og rosenkål og ærter er fyldt med fibre og vitaminer. Xanthan gum bruges til at jævne saucen og tilføjer ingen ekstra kulhydrater.
Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode
Ingedienser
1 kg skinke
500 g rosenkål
100 g bacon
2 dl ærter
3 dl piskefløde
1 dl hønsebullion
1 tsk xantan gum
Frisk timian
Salt og peber
Sådan gør du
- Hvis du bruger en sous vide-maskine, skal du først forberede skinken ved at tilsætte krydderier og koge den ved 65°C i 1 time og 30 minutter. Hvis du ikke har en sous vide-maskine, kan du koge skinken i en gryde med krydderier i 40 minutter.
- Steg bacon i en stor pande, indtil det er sprødt. Fjern det fra panden og sæt til side.
- Tilsæt rosenkål i panden med baconfedtet og steg det i ca. 5-10 minutter eller indtil det er mørt og gyldent.
- Varm hønsebullionen i en gryde og tilsæt fløde og xantan gum. Rør konstant i 5-7 minutter, indtil saucen er tyk og cremet.
- Vend ærter og knust bacon i saucen og sluk for varmen.
- Skær skinke i skiver og anret på tallerkener sammen med stegt rosenkål og sauce.
Noter
- Når du tilbereder rosenkålene, er det vigtigt at sørge for, at de er ordentligt tørre, før du steger dem. Hvis de er fugtige, kan de blive bløde og ikke få den sprøde overflade, som er så vigtig for denne ret.
- Når du jævner saucen med xanthan gum, skal du sørge for at tilsætte det gradvist og røre godt imellem hver tilsætning, indtil du opnår den ønskede konsistens. Hvis du tilsætter for meget xanthan gum på én gang, kan saucen blive for tyk og klumpet.
Køkkenudstyr, du skal bruge
- Skærebræt
- Skarp knivVi anbefaler denne
- Skål
2 reaktioner
Sådan gør du: Hvordan gør jeg?
Hvor meget smør?
Bacon i skiver måske, skåret i mindre stykker?
Hvor kommer hønseboullionen ind i billedet, sovsen måske?
Der er et lille løg med, er det krydderi også?
Kære Jørgen. Kan godt se, opskriften lige trænger til en opstrammer.
Smør: Så meget, du har lyst til eller intet overhovedet. Det er ikke nødvendigt.
Bacon: Vi steger bare almindelig skiveskåret bacon og knuser det så ned over rosenkålene.
Hønsebullion: Ja, det skal i sovsen.
Løget er en fejl. Det behøver man ikke til opskriften. Kommer sig af, at vi indimellem blander lidt stegt løg sammen med rosenkålen.
Mvh. Rasmus