Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Det absolut bedste keto rugbrød – smager fuldstændig som alm. rugbrød

Indholdsfortegnelse

Hvis du følger en keto diæt, har du nok savnet rugbrød, men frygt ej! Vi har den perfekte opskrift på keto rugbrød, der smager helt som et almindeligt rugbrød. Du får det lækreste og saftige keto rugbrød, man kan forestille sig.

Hvad er keto rugbrød?

Keto rugbrød er en type brød, der er lavet specielt til personer, der følger en keto diæt. Det er således lavet af ingredienser, der er lave i kulhydrater og høje i fedt. Denne opskrift indeholder blandt andet græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø, som alle er sunde og nærende ingredienser.

Hvad gør dette keto rugbrød anderledes?

Dette keto rugbrød indeholder både flødeost og cheddar, hvilket giver brødet en cremet og rig smag. Det er også tilsat lidt kulør, som giver brødet den mørke farve, vi kender fra et traditionelt rugbrød. En anden ting, der adskiller denne opskrift, er brugen af ​​pofiber, som er et fiber-produkt, der giver brødet en blød og saftig konsistens.

Hvorfor bruge et bagestål til at bage brødet?

Hvis du vil have et endnu mere perfekt resultat, anbefaler vi, at du bruger et bagestål til at bage brødet på. Et bagestål er en tyk plade af stål, der holder på varmen og giver en jævnere varmefordeling i ovnen. Det betyder, at dit brød vil blive bagt mere ensartet og få en sprød skorpe. Vi anbefaler dette bagestål fra bagestålet.dk, som vi selv bruger. Bagestålet er i øvrigt så venlige, at de støtter os økonomisk, hvis vores brugere køber noget via linket, så det er en god måde at støtte os på, hvis du er glad for vores blog.

Så prøv nedenstående opskrift på det bedste keto rugbrød, vi nogensinde har smagt, og nyd smagen af ​​rugbrød uden at bryde din diæt. Og husk at bruge et bagestål, hvis du har et! 🙂 Bemærk, at opskriften er baseret på en opskrift fra Ketoliv, men med nogle ændringer, der gør brødet mindre tørt efter vores mening.

Opskrift: Det absolut bedste keto rugbrød – smager fuldstændig som alm. rugbrød

4.8 fra 22 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: Morgenmad, Frokost, SnackKøkken: DanskSværhedsgrad Nem
Portioner

20

skiver
Forb.tid (min.)

5

minut
Tilb.tid (min.)

1

hour 

5

minut
Kalorier (pr. portion)

337

kcal
Netto kulhydrater (pr. portion)

1,3

g
Protein (pr. portion)

14

g
Fedt (pr. portion)

27

g

Den perfekte opskrift på keto rugbrød, der smager fuldstændig som et almindeligt rugbrød. Måske endda bedre. Især, når det er lunt.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingedienser

  • Tørre ingredienser
  • 135 g græskarkerner

  • 150 g solsikkekerner

  • 100 g hørfrø

  • 80 g sesamfrø

  • 15 g pofiber [sponsoreret link]

  • 3 tsk. bagepulver

  • 1,5 spsk. fiber Husk (Psyllium-frøskaller) [sponsoreret link]

  • 1,5 tsk. salt

  • Våde ingredienser
  • 6 æg

  • 180 g flødeost (fx Philadelphia naturel)

  • 165 g cheddar, revet – (riv det selv. Der er ekstra kulhydrater i købt revet ost).

  • 3 spsk. creme fraise

  • 4,5 tsk. æblecidereddike

  • 1 spsk. kulør

Sådan gør du

  • Bland de våde ingredienser sammen i en skål.
  • Bland så de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Rør de våde og de tørre ingredienser sammen.
  • Hæld massen i en smørsmurt rugbrødsform på ca. 1,5-2 liter. Bag midt i en forvarmet ovn eller på et bagestål (med over- og undervarme) ved 220 grader i 15 minutter. Skru derefter ned på 175 grader og bag videre i 50 minutter.
  • Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle indpakket i et fugtigt viskestykke i 10. min.

Noter

  • Dette brød kan opbevares i køleskabet i op til en uge. Det kan også fryses i skiver, hvilket gør det nemt at tage ud efter behov.
  • For at opbevare brødet bedst muligt, anbefales det at pakke det ind i et fugtigt viskestykke eller papirhåndklæde og derefter lægge det i en plastikpose eller en lufttæt beholder. Opbevaring i køleskabet kan være nødvendigt for at forlænge holdbarheden, men sørg for at lade brødet komme til stuetemperatur, før du skærer det eller spiser det, da det kan blive lidt hårdt i køleskabet.

Køkkenudstyr, du skal bruge

Baseret på ingredienslisten kan vi beregne de samlede netto kulhydrater i opskriften ved at trække fiber og sukkeralkoholer fra de samlede kulhydrater.

IngrediensMængdeNetto kulhydrater pr. 100 gNetto kulhydrater i alt
Græskarkerner135 g1,4 g1,89 g
Solsikkekerner150 g2,7 g4,05 g
Hørfrø100 g0,8 g0,8 g
Sesamfrø80 g3,2 g2,56 g
Pofiber15 g0 g0 g
Bagepulver3 tsk.0 g0 g
Fiber Husk1,5 spsk.0 g0 g
Æg6 stk.0,6 g3,6 g
Flødeost180 g4,1 g7,38 g
Cheddarost (revet)165 g1,3 g2,15 g
Creme fraiche3 spsk.2,5 g3,75 g
Æblecidereddike4,5 tsk.0,9 g0,41 g
Kulør1 spsk.0,1 g0,1 g
Total26,69 g (1,3345 g pr. skive)
Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

49 reaktioner

  1. Alletiders med et godt rugbrød, for det er noget jeg har savnet meget i keto kosten. Tak for det😃

      1. Jeg er vild med det, det er super lækkert, og skønt at man kan tage en hurtig mellemmad, når man ikke lige har tid til at snitte og kokkerere. Jeg har skåret op og frosset ned i mindre portioner🤗😋

  2. tak for opskriften 😊
    hvor mange kulhydrat er der pr 100 g ? (så kan jeg bedre sammenligne m andre opskrifter .. og selv tælle hvor meget brød jeg kan/vil/må spise )
    mvh Sonja

    1. Hej Sonja. Selv tak. Jeg er glad for, at du kan lide brødet.

      Én skive vejer ca. 60 g. og indeholder 1,33 g netto kulhydrater. Dvs. at 100g må indeholde ca. 1,86 g. 🙂

      Med venlig hilsen
      Rasmus

      1. Brødet er i ovnen eller rettere er blevet meget inspireret men byttet om på lidt ingredienser (målforhold) og undladt cremefraiche… måske det går galt🤣🤣🤣 (helt nede på 0,972 nettokulhydrater)

        Men tusind tak for inspiration og fejler mit forsøg så må jeg hellere følge opskrift slavisk

  3. Hej Rasmus T. Jørgensen
    Jeg har en lidt anderledes keto rugbrød der minder meget om din
    Forskellen er at der er mayonaise i den og græsk yougurt 10% i stedet for cremefraise.
    Der er også 30 g hampfrø den smager også rigtig godt.

    Venlig hilsen
    Inger Møgelbjerg

    1. Hej Inger

      Spændende med mayonnaise, som jeg er stor fan af at putte i stort set alt mad, hvis det giver det mindste mening. Det er én af de glædelige ting ved keto-kuren, synes vi her hjemme – efter årevis af forsøg med diverse kure, hvor mayonaise er absolut bandlyst.

      Hampfrø giver enomrt god mening. Vi kan bare aldrig finde dem i butikkerne her omkring, så de skal bestilles på nettet. Det er mest derfor, at jeg sjældent bruger dem, men jeg må få nogle bestilt og prøve det i næste rugbrød. Tak for tippet. 🙂

      Med venlig hilsen
      Rasmus

    1. Kære Søren. Det er ikke så overraskende, eftersom opskriften er en variation af Ketolivs rugbrød med nogle få ændringer, som jeg har gjort opmærksom på i den indledende tekst ovenfor. Det er nogle ændringer, der – efter vores mening – forbedrer brødet. 🙂
      Mvh. Rasmus

  4. Brødet smager som det meste andet “palæobrød” dog med en bedre og mere luftig og saftig krumme. Tak for opskriften 😊

  5. Hold da op hvor er det lækkert! Jeg var ellers meget skeptisk men det smagte rigtig godt. Vil næsten foretrække dette rugbrød fremfor et almindeligt. Det er saftigt og velsmagende. Tak for mad😋

  6. Hej.

    Nu spørger jeg nok meget dumt, men hvor mange kalorier er der i en skive der vejer 60g?

    Jeg syntes at de rugbrød jeg har kigget på og specielt den fra Ketoliv, de er fyldt med kalorier, bare på en skive.

    1. Rugbrødet i opskriften vil ca. veje 1 kg, når det er færdigbagt. Eftersom portionsstørrelsen går ud fra, at man laver 20 skiver af brødet, så vil hver skive veje 50g og indeholde ca. 1,3 g nettokulhydrater. Dvs. at en skive på 60 g. vil indeholder ca. 1,5-1,6g nettokulhydrater. 🙂

      Mvh.
      Rasmus

  7. Tak for alle jeres lækre opskrifter. Jeg elsker rugbrødet.. Det er helt fantastisk. Noget jeg er glad for ved jeres opskrifter er at det er meget nemmere st lave ketomad end “alm” mad. Man er fri for gær, hævetider osv. Kan godt lide der er trin for trin billeder..
    Man får altid lyst til at lave noget mere, fordi her er så god inspiration ♥️

  8. Hej Rasmus,
    Tror du man ville kunne tilsætte en lille smule maltekstrakt – eller vælter hele kulhydratlæsset så? Det er nemlig det eneste brødet mangler efter min smag – altså samgen af malt 🙂
    Kh Stine

  9. Bedste rugbrød til dato 😋 det både luftig og svampet, med både smag og duft af “almindelig” rugbrød.
    Jeg kom dog ikke revet ost i, da det ikke var en lagervare. Creme fraiche havde jeg heller ikke, måske heldigt🙂
    Derimod kom jeg tilsvarende mængde mayonnaise, og lidt til.
    Endelig et rugbrød der frister 😋

    1. Jeg laver noget lignende dog undlader jeg cremefraiche og så laver jeg en anden sammensætning af kerner og har dermed nørdet mig frem til et brød med 0.82 gram nettokulhydrat.

  10. Hej… hvor mange kcal er der i alt i en skive brød på 50 gram?

    Tak for en mega lækker opskrift på noget fantastisk svampet rugbrød 💪🏻🙏🏻

  11. Hej og tak for opskriften.
    Har du erfaringer med hvedesurt (hedder det vistnok..)? Jeg elsker syrlige rugbrød og har læst et eller andet sted at man kan tilføre ketobrødet hvedesurt.
    Vh Helle

  12. Hejsa
    Jeg skal snart have afprøvet at bage rugbrød-aldrig prøvet det før. Bevarer man kernernes sunde fedtstof ved de høje varmegrader?

  13. Hej. Har lavet brødet mange gange med stor succes’s men ku godt tænke mig at prøve og lave det som små boller / hapser med tranebær i. Har du mon et forslag til hvor lang tid jeg skal bage dem som “boller”? Tak for hjælpen 🙂

    1. Kære Anette

      Jeg har ikke prøvet, men umiddelbart ville jeg nok prøve at bage en enkelt med samme opskrift og tider i en muffin-form eller lign. Hvis den så bliver tør, så ville jeg prøve igen men skære 10-15 minutter af tiden.

      Med venlig hilsen
      Rasmus

  14. Veldig godt brød, jeg byttet ut meieri produktene med lett varianter for og få litt mindre kalorier, med det ble saftig og godt det også.

  15. Hej jeg har ikke en rugbrødsform så ville bage dem i nogle stål muffinsforme hvordan ville du anbefale bagning af dem.? tid, grader og ville der evt også være fald i graderne lige som på rufbdsformen

    1. Kære Jannick

      Det lyder som en fin ide. Jeg tør ikke sige det med sikkerhed, men jeg vil tro, at du kan følge samme opskrift og tider. Ellers så prøv at lav en enkelt først og hvis den bliver tør/brændt, så prøv at forkort bagetiden med 10-20 min.

      Held og lykke. Du må meget gerne melde tilbage, hvordan det gik. 🙂

      Med venlig hilsen
      Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *