Denne Keto Caesar salat med kylling er en af mine favorit keto-frokoster. Salaten er sprød og fyldig, med masser af smag, og det bedste af det hele er, at den passer perfekt til keto-diæten. Det er så dejligt at kunne nyde en lækker salat, der er fyldt med næring og sundt fedt, mens man stadig kan opretholde ketose.
Opskriften er særlig ideel til keto-diæten af flere årsager. For det første er den fyldt med protein fra kyllingen og sunde fedtstoffer fra olivenolien og parmesanosten. For det andet er det en nem måde at få en stor mængde grøntsager ind i sin kost, som er afgørende for at opretholde et sundt fordøjelsessystem og kroppens sundhed. Og sidst men ikke mindst, så er salaten simpelthen fyldt med smag og er et lækkert og sundt alternativ til mere traditionelle frokoster.
Du kan vælge at toppe med lidt bacon, ligesom vi har gjort på billedet, men det er hverken traditionelt eller nødvendigt. Men altså, hvis vi skal være helt ærlige, så er bacon jo aldrig en fejl. 🙂
Brug evt. et mandolinjern til at skære salaten i strimler, hvis du godt kan lide at spare tid. Det giver en mere raffineret og restaurantlignende oplevelse. Hvis ikke du allerede har et mandolinjern, kan du købe et via dette link, hvorved du også støtter vores blog.
Keto Caesar salat med kylling og sprøde croutoner
4
15
minut15
550
kcal7
g22
50
gDenne Keto Caesar salat med kylling er en lækker og sund frokost med noget så sjældent som sprøde keto croutoner!
Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode
Ingedienser
- Salaten
2 store kyllingebrystfileter (gerne marinerede)
1 stort salathoved – brug din favoritsalat, men den skal være sprød!
Salt og peber efter smag
- Klassisk Cæsar salat dressing
1 fed hvidløg, hakket
2 ansjoser, finthakkede
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. Worcestershire sauce
0,5 tsk. dijonsennep
1 dl mayonnaise
0,5 dl revet parmesanost
0,5 tsk salt
0,25 tsk. peber
- Keto croutoner
75 g revet mozarella ost
40 g mandelmel
1 tsk. tørret timian
0,5 tsk. paprika (mest for farven)
Sådan gør du
- Klassisk Cæsar salat dressing
- I en skål kombineres hvidløg, finthakkede ansjoser, citronsaft, Worcestershire sauce, dijonsennep, salt og sort peber.
- Tilsæt mayonnaise og parmesanost og rør ingredienserne sammen indtil dressingen er jævn og cremet.
- Smag dressingen til og juster smagen med mere citronsaft, Worcestershire sauce eller salt, hvis det er nødvendigt.
- Croutoner
- Forvarm ovnen til 250°C (varmluft). Tip: hvis du vil være sikker på at få super sprøde croutoner, så brug et bagestål [sponsoreret link] i bunden af ovnen. Hvis du gør, så skal det varmes op i 10-30 min. i ovnen, før du bager croutonerne.
- Opvarm mozzarella i en skål i mikrobølgeovnen i ca. 70 sekunder. Tilsæt derefter paprika og basilikum og ælt det ind i ostemassen indtil det er jævn fordelt.
- Ælt nu mandelmel i ostemassen, indtil du har en fast, dej-agtig klump. Rul så enten dejen til en ca. 2 cm tyk pølse eller som et ca. 1 cm tykst pladbrød (fx med en kagerulle mellem to stykker bagepapir) og læg så dejen i ovnen.
- Bag i ca. 7-10 min, indtil du kan mærke med en kniv, at croutonerne er knasende sprøde uden at være brændte. Tag “brødet” ud af ovnen og bræk det i mundrette stykker.
- Cæsar salat
- Varm en grillpande op til medium varme.
- Skær kyllingebrystfileterne i tynde skiver og krydr med salt og peber.
- Grill kyllingen på panden, indtil de er gennemstegte.
- Imens kyllingen griller, forbered salaten. Skyl salathovedet og skær det i mundrette stykker.
- Giv salaten en sjat Ceasar dressing, en smule salt og lidt peber, og rod så rundt i den, så det hele spredes godt.
- Anret salaten på fire tallerkener og top med kyllingestykker, croutoner og parmesanost. Dryp dressingen over salaten og server.
Noter
- Dressingen kan opbevares i køleskabet i op til en uge.
- Hvis man er ligeglad med, om det er den klassiske cæsar salat, så kan man tilføje lidt bacon til salaten som på billedet.
Køkkenudstyr, du skal bruge
- Stegepande
- Skål
- MandolinjernKøb her [sponsoreret]