Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Lækre low-carb keto opskrifter der slanker

Keto Flæskestegssandwich med sukkerfri rødkål

5.0 fra 2 anmeldelse

Indholdsfortegnelse

Noget af det bedste ved en god flæskesteg er altså, at man dagen efter kan lave en lægge og saftig flæskestegssandwich. Men hvad gør man lige, når man er på keto? For det går ærlig talt hverken at droppe den sødlige rødkål eller at bytte burgerbollerne ud med salat – så ville det jo nærmest ikke være en flæskestegssandwich længere.

Men fortvivl ikke! Her har du en opskrift på en low-carb ketovenlig flæskestegssandwich inkl. sukkerfri rødkål, syltede agurker og burgerboller baseret på kokosmel.

Man kan sagtens lave en keto flæskestegssandwich uden at gå på kompromis med traditionerne

Som du måske har oplevet, kan det være udfordrende at finde en keto-venlig version af denne danske klassiker, som ikke går på kompromis med smag og kvalitet. Derfor har jeg gjort mig umage for at udvikle denne opskrift, så den både er lavet med kærlighed til keto, men også med respekt for vores danske madtraditioner.

Nedenfor vil jeg guide jer gennem opskriften trin for trin, så I kan lave den perfekte keto flæskestegssandwich med sukkerfri rødkål. Jeg vil også give nogle tips og tricks undervejs, så I kan få mest muligt ud af opskriften og kan skabe en lækker gastronomisk oplevelse, som ikke går på kompromis med noget som helst, selvom den er low-carb og ketovenlig.

Få sprøde boller med et bagestål

Inden vi går i gang med ingredienslisten og “sådan gør du” afsnittet, vil jeg anbefale dig at bage bollerne på et bagestål. Det hjælper med at opnå en jævn varme og en perfekt sprød skorpe på bollerne, hvilket gør hele forskellen i smagen og konsistensen. Jeg kan varmt anbefale at købe et bagestål på bagestålet.dk. Hvis du køber gennem dette affiliate link, støtter du også min blog og arbejde med at udvikle lækre keto-opskrifter. 🙂

Nå, nu er det tid til at komme i gang med opskriften! Vi starter med ingredienslisten og fortsætter med “sådan gør du” afsnittet. Husk at læse hele opskriften igennem, før du begynder, så I har et godt overblik over processen. Lad os komme i gang!

Keto Flæskestegssandwich med sukkerfri rødkål

5.0 fra 2 anmeldelse
Af: Sacha og Rasmus Måltid: Aftensmad, FrokostKøkken: DanskSværhedsgrad Medium
Portioner

2

Forb.tid (min.)

45

minut
Tilb.tid (min.)

1

hour 

10

minut
Kalorier (pr. portion)

800

kcal
Netto kulhydrater (pr. portion)

10

g
Protein (pr. portion)

65

g
Fedt (pr. portion)

40

g

Den perfekte syndemad uden synd. En tidløs kombination af danske madtraditioner med en kulhydratbevidst livsstil.

Madlavnings-mode

Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode

Ingedienser

  • Keto Burgerboller
  • 60 g kokosmel, fint

  • 2 spsk. fiber Husk (den gule)

  • 1 spsk. bagepulver

  • 3 tsk. salt

  • 1 tsk. Xanthan Gum

  • 2 æg

  • 5 spsk. olie (fx olivenolie)

  • 2 tsk. sesamfrø

  • Nem Hjemmelavet Keto Rødkål
  • 0,5 rødkålshoved

  • 2 spsk. smør

  • 1 dl. Sukrin Gold

  • 1 dl. æblecidereddike

  • 1,5 tsk. salt

  • 4 laubærblade

  • Lidt frisk eller tørret timian

  • 1 l. kogende vand

  • Ketovenlige Syltede agurker
  • 1 agurk

  • 3 dl. eddike (fx lagereddike eller æblecidereddike)

  • 2 spsk. Sukrin Gold

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk. hele peberkorn

  • Keto Salatmayonnaise
  • 1, dl. god mayonnaise (fx Hellman’s)

  • 2 tsk. æblecidereddike

  • 1 spsk. citronsaft, friskpresset

  • 1 tsk. dijonsennep (gerne grov)

  • Flæskesteg
  • 6 skiver flæskesteg med svær (vi bruger Umut Sakayas opskrift på flæskesteg – sprød svær hver gang!)

Sådan gør du

  • Ketovenlige Syltede agurker
  • Start med at lave de ketovenlige syltede agurker, da de skal trække i lagen i mindst et par timer for at opnå den bedste smag. Skær agurken i skiver og kom dem i et glas med tætsluttende låg. Bland eddike, Sukrin Gold, salt og peberkorn i en gryde og varm det op, indtil Sukrin Gold er opløst.
  • Hæld lagen over agurkerne og lad dem trække i køleskabet.
  • Hjemmelavet keto rødkål
  • Forbered den nemme hjemmelavede keto rødkål. Skær rødkålshovedet i fine strimler og kom det i en gryde sammen med smør, Sukrin Gold, æblecidereddike, salt, timian og laubærblade.
  • Tilsæt kogende vand og lad det simre under låg i ca. 45 minutter, indtil rødkålen er mør, men stadig har en lille smule bid. Smag til med salt og Sukrin Gold efter behov og lad rødkålen køle af.
  • Keto burgerboller
  • Forbered keto burgerbollerne. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Bland kokosmel, fiber Husk, bagepulver, salt og Xanthan Gum i en skål.
  • Tilsæt æggene og olie, og rør dejen godt sammen. Form dejen til 2 boller og drys dem med sesamfrø. Læg bollerne på det forvarmede bagestål (eller en bageplade) med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne køle af på en bagerist, før du gennemskærer dem.
  • Keto salatmayonnaise
  • Lav keto salatmayonnaisen ved at blande mayonnaise, æblecidereddike, citronsaft og dijonsennep i en skål. Smag til med salt og peber, hvis nødvendigt.
  • Saml flæskestegssandwichen
  • Skær flæskestegen i skiver, hvis det ikke allerede er gjort.
  • Smør et godt lag keto salatmayonnaise på begge halvdele af bollerne. Læg et par skiver flæskesteg på den nederste del af bollen, og top med et par spsk. af den afkølede sukkerfri rødkål og nogle ketovenlige syltede agurker.
  • Læg den øverste del af bollen på, og voilà! Din lækre keto flæskestegssandwich er klar til servering.

Noter

  • Forbered syltede agurker og rødkål i god tid. Syltede agurker smager bedst, når de har trukket i lagen i mindst et par timer men gerne et helt døgn, og rødkålen kan også forberedes dagen før og opbevares i køleskabet. Dette gør det lettere at samle sandwichen, når du er klar til at spise.
  • Tilpas bollernes størrelse efter dine egne præferencer. Hvis du foretrækker mindre burgerboller, kan du lave op til 4 boller i stedet for de 2, som opskriften foreslår. Juster blot bagetiden en smule, så de ikke bliver tørre.
  • Gør din flæskestegssandwich ekstra lækker ved at tilføje ekstra toppings som f.eks. skiver af frisk avocado, sprød bacon eller revet ost. Dette kan give en ekstra smagsdimension og gøre sandwichen endnu mere mættende.
  • Vær opmærksom på konsistensen af dejen til burgerbollerne, da det kan variere afhængigt af mærket af kokosmel og fiber Husk. Hvis dejen er for tør, kan du tilsætte lidt ekstra olie eller et ekstra æg. Hvis den er for våd, kan du tilsætte lidt mere kokosmel.
  • Hvis du ønsker at lave en større portion af denne opskrift, kan du nemt gange ingrediensmængderne op. Husk blot at justere bagetiden for burgerbollerne, hvis du laver flere ad gangen, og hold øje med rødkålen, så den ikke koger tør.

Køkkenudstyr, du skal bruge

Sådan! – en keto flæskestegssandwich med sukkerfri rødkål, der vil bringe minderne tilbage fra tidligere tider, hvor vi nød denne danske klassiker uden at tænke på kulhydrater. Jeg håber, I vil nyde denne opskrift lige så meget, som vi har gjort, og at den vil blive en fast del af jeres keto repertoire. Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet!

Rasmus T. Jørgensen

Rasmus T. Jørgensen

Hej. Jeg er blogger og ejer af Ketomums.dk sammen med min kone Sacha. Vi har altid elsket at lave mad og da vi begynde på keto-diæten tog vi det som en spændende udfordring at gøre det til vores madblog-hobby. Vi håber, at du får glæde af det. Skriv endelig en kommentar, hvis du har noget på hjerte. Jeg eller Sacha svarer på dem alle. :)

Relaterede opskrifter og artikler

Kommentarer

2 reaktioner

  1. Hej!
    Når du skriver ‘fint kokosmel’ er det så kokosfibermel, du mener? Ellers kender jeg kun én slags kokosmel, og den er grov. Måske du evt. kan sende et link til fint kokosmel?
    Pft.

    1. Man kan både få alm. kokusmel, som er de der små stykker kokus ala dem, man kan rulle romkugler i. Det går ikke til denne opskrift. her skal du bruge fint kokusmel, som rigtig nok nogle steder kaldes kokusfibermel. 🙂

      Mvh.
      Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *