Ramen er blevet ret populært i Danmark i løbet af de seneste par år. Og med ramen følger naturligvis de lækre japanske marinerede ramen-æg (ajitsuke tamago)!
Som stor ramen-entusiast er jeg altid på udkig efter nye måder at tilføje en ekstra smagsdimension til mine ramen-retter på og har haft det lidt stramt over at skulle gå udenom de sukkerholdige ramen-æg, når jeg er ude at spise. Men det behøver vi heldigvis ikke, når vi selv laver dem, for vi har jo Sukrin Gold!
Når jeg tilbereder mine marinerede ramen-æg, elsker jeg at lege med forskellige smagsvarianter og ingredienser for at skabe en marinade, der er lige så unik som mine ramen-retter. Denne opskrift inkluderer sake, soya, hvidløg, ingefær og Sukrin Gold som sukkererstatning, og resultatet er en marinade, der kombinerer sødme, salt og umami-smag på den bedste måde. Og så er de enormt nemme at lave.
Når æggene er godt smilende kogte, hælder jeg marinaden over dem og lader dem suge i smagene i mindst 2 timer, men ofte længere, hvis jeg kan holde ud at vente! Når de marinerede ramen-æg er klar, skærer jeg dem i halve og lægger dem ovenpå min dampende varme ramen-suppe, hvor de øjeblikkeligt bliver en cremet og velsmagende del af min ramen-oplevelse.
Selvom disse marinerede ramen-æg er fantastiske i en ramen-suppe, kan de også nydes som en sund snack eller et proteinrigt tilbehør til enhver keto-inspireret ret. Og det bedste er, at de er super nemme at lave, så du kan tilføje en ekstra smagsdimension til dine retter på ingen tid.
Prøv dem! Og lad mig endelig vide, hvad du synes. 🙂
Nemme soyamarinede keto ramen æg
4
æg1
8
minut300
kcal2-12
timer0
g6
g4
gSelvom disse marinerede ramen-æg er fantastiske i en ramen-suppe, kan de også nydes som en sund snack eller et proteinrigt tilbehør til enhver keto-inspireret ret.
Afhold din skærm fra at gå i sleep-mode
Ingedienser
4 æg
0,5 dl madlavningssake
0,5 dl soya
0,5 dl. vand
1 fed revet hvidløg
1 tsk. revet ingefær
1 spsk. Sukrin Gold
Sådan gør du
- Kog æggene smilende (6½ minutter og så over i iskoldt vand). lad dem køle af.
- Kog alle de resterende ingredienser i et par min., så sake-alkoholen fordamper. Lad marinaden køle af.
- Hæld marinaden i en lofttæt beholder, fx en topper.
- Tilføj æggene, luk beholderen og stil på køl i min. 2 timer (gerne op mod 12). Viola! Ketovenlige marinerede æg, som vi kender dem fra det japanske køkken.